FEMMED Studie

13 december 2022

In deze studie wordt het effect van olijfblad extract op lichaamssamenstelling, spierkracht, post-menopauze klachten en huid kwaliteit onderzocht. Geïnteresseerd om meer te weten over dit lopende project of bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de studie als participant? Lees hieronder meer.

FEMMED-study-in-postmenopausal-women

Wat houdt de studie in?

In dit onderzoek gaan we na of het dagelijks gebruik van een voedingssupplement met olijfblad extract een gunstig effect heeft op lichaamssamenstelling, spierkracht, post-menopauze klachten en of het een remmende werking heeft op huidveroudering.

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de faculteit FHML van de Universiteit Maastricht in Maastricht. Het onderzoek duurt 12 weken, waarbij u dagelijks 1 capsule van een testproduct of placebo inneemt. U komt in totaal 4 keer naar Maastricht. Eén keer voor screening en 3 keer voor testdagen. In totaal duurt het onderzoek ongeveer 6 uur.

De volgende metingen worden uitgevoerd: DEXA-scan, huid, haar en nagels verouderingonderzoek met behulp van de C-Cube, bloedafname en vragenlijsten over uw gezondheid, lichamelijke activiteit en post-menopauze klachten.

Bij volledige deelname aan het onderzoek ontvangt u een vergoeding van €150,- en reiskostenvergoeding.

BIOACTOR and PIXIENCE start collaboration on validation of skin imaging technology in nutrition studies

We zoeken participanten! We zijn op zoek naar vrouwen:

  • 45 – 70 jaar oud en in menopauze (geen menstruatie voor minimaal 12 maanden)
  • BMI < 35 (Klik hier om uw BMI te berekenen.)
  • Niet roker

Heeft u interesse in deelname en/of wilt u graag meer informatie, neem dan contact op met maria.imperatrice@bioactor.com of vul dit formulier in: