Aronia Bessenextract en Cognitieve Gezondheid Studie

25 november 2022

In deze studie worden de effecten van de consumptie van een bessenextract op cognitieve gezondheid en het functioneren van de bloedvaten in de hersenen onderzocht. Geïnteresseerd om meer te weten over dit lopende project of bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de studie als participant? Lees hieronder meer.

Brainberry-study

Wat houdt het onderzoek in?

In deze studie zullen mannen en vrouwen in willekeurige volgorde een interventie en een controleprogramma volgen gedurende 6 weken, gescheiden door een periode van 12 weken. Gedurende de interventieperiode en de controleperiode neemt u elke dag een capsule in.

Eerst komt u langs voor een vooronderzoek en als u geschikt bent komt u in totaal vier keer verspreid over 24 weken naar de universiteit voor diverse metingen. Er zullen verschillende metingen op uw bloedvaten worden verricht, en aspecten van de informatieverwerking door de hersenen en het lichamelijk functioneren worden in kaart gebracht. Het functioneren van de bloedvaten in de hersenen wordt gemeten met een MRI-scan.

De vergoeding voor deelname bedraagt in totaal €275,-. Bovendien worden de gemaakte reiskosten vergoed (€ 0,19/km).

We zoeken participanten! We zijn op zoek naar mannen en vrouwen:

  • 55 – 75 jaar oud
  • BMI = 25 – 35 (Klik hier om uw BMI te berekenen.)

Heeft u interesse om deel te nemen aan de studie of zou u meer informatie willen? Stuur dan een mail naar s.ahles@maastrichtuniversity.nl of vul onderstaand formulier in!

Error: Contact form not found.